Over Lisette de Jong

Voedingskundige, wetenschapsjournalist en schrijfcoach

Je stopt een zaadje in de grond en er groeit een lekker worteltje uit. Of een plant vol met sappige rode aardbeien waar je jam van kunt maken. Als kind was ik er al diep van onder de indruk. Ik verwerkte mijn indrukken in verhalen die ik voorlas aan buurkinderen.

De verbazing van toen is er nog steeds, net als de liefde voor lekker eten en de drang tot schrijven. Geen wonder dat ik voedingskundige, wetenschapsjournalist en schrijfcoach ben geworden.

Gezond eten, duurzame technologie

Ik schrijf over gezond en lekker eten, duurzame technologie en andere dingen die de wereld een stukje mooier maken. In opdracht van bedrijven, onderzoeksorganisaties en bladen, maar ook namens mezelf. Zo maakte ik vorig jaar, samen met Jenny Lindhout en Ria de Jong Ons mooie voedselboek: een kleurrijk kijk- lees- en doeboek dat kinderen vanaf acht jaar uitdaagt om na te denken over het eten op hun bord.

Mijn teksten zijn fris, levendig en helder, en sluiten aan bij de doelgroep en het medium waarvoor ze bedoeld zijn. Desgewenst leer ik klanten hoe ze zelf toegankelijke teksten kunnen schrijven.

Werkervaring

Inmiddels werk ik alweer zo’n twintig jaar in de agrifoodsector: eerst als communicatieadviseur, bladmanager en tekstschrijver bij twee communicatiebureaus en daarna als redacteur bij het vakblad Voedingsmiddelentechnologie (VMT). Sinds 2006 ben ik zelfstandig ondernemer.

Opleiding

In 1996 behaalde ik mijn bul als voedingskundige aan Wageningen Universiteit; vijf jaar later kreeg ik mijn diploma als Senior Communicatieadviseur (Van der Hilst Opleidingen). In de afgelopen vijftien jaar heb ik verschillende schrijfcursussen gevolgd, via de Hogeschool van Utrecht, het UCK Utrecht en Tekstnet – een beroepsvereniging voor tekstschrijvers waar ik sinds 2014 lid van ben. Bekijk mijn LinkedIn-profiel.

Van moestuin tot yoga

Naast mijn onderneming ben ik moeder van Toana en eigenaar van een moestuin – een die volstaat met worteltjes en aardbeien. Inspiratie voor mijn werk doe ik op in de bossen en tijdens reizen, yoga, Oriëntaalse dans en het schrijven van (reis)verhalen. Meer weten? Neem contact met mij op.