Aanbod

Het aanbod van Lisette de Jong tekst & advies omvat:

  • strategisch communicatieadvies
  • tekst en eindredactie
  • bladmanagement
  • mediarelaties

Strategisch communicatieadvies

Wil je dat jouw duurzame product, dienst of technologie positief opvalt bij belangrijke doelgroepen? Ik stel samen met jou vast welke elementen jouw initiatief uniek maken. Op basis daarvan ontwikkel ik een doeltreffende communicatiestrategie met een overtuigend verhaal, verteld via communicatiemiddelen die elkaar versterken. Bekijk mijn portfolio of neem direct contact met mij op.

Tekst en eindredactie

Van persbericht tot reportage en van webtekst tot berichtjes voor social media. Mijn teksten, zelf geschreven of bewerkt, raken bij lezers de juiste snaar. Ik weet welke vragen ik moet stellen om door te dringen tot de kern. Ik pik datgene eruit wat jouw doelgroep prikkelt en vertaal deze informatie naar een sprankelend verhaal. Ik verzorg zowel Nederlandse als Engelse teksten en werk nauw samen met Amerikaanse en Britse native speakers. Bekijk mijn portfolio of neem direct contact met mij op.

Bladmanagement

Plannen om een online magazine te maken? Is het tijd voor een jaarverslag of corporate sustainability report? Lisette de Jong tekst & advies ontwikkelt de bladformule en coördineert de productie van deze publicaties. Ik heb oog voor wat lezers aanspreekt en weet wat haalbaar is binnen een bepaald tijdsbestek of budget. Desgewenst schakel ik voor het productieproces vormgevers, fotografen, vertalers en andere tekstschrijvers uit mijn netwerk in. Bekijk mijn portfolio of neem contact met mij op.

Mediarelaties

Heb je een persbericht of artikel klaar, dan ben je er nog niet. Je moet er ook voor zorgen dat je verhaal in media terecht komt dat door jouw doelgroep wordt gelezen, bekeken of beluisterd. Mediarelaties onderhouden kost veel tijd en energie. Lisette de Jong tekst & advies neemt jou het werk uit handen. Ik stel een actuele perslijst samen en maak desgewenst een mediaplanning. Ik ken het medialandschap in Nederland en weet als voormalig redacteur hoe journalisten een persbericht of artikel beoordelen. Bekijk mijn portfolio of neem contact met mij op.